Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία

Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία

Η Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο) ιδρύθηκε με το υπ’αριθμόν 3542/20-5-1997 καταστατικό του Πρωτοδικείου Αθηνών με σκοπό να συνενώσει όλους τους Ελληνικούς Συλλόγους που ασχολούνται με τα πουλιά συντροφιάς. Στις 21-5-2012 εγκρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι τροποποιήσεις του Καταστατικού της ΕΟΟ, με την υπ’αριθμόν 4494/2012 τροποποίηση. Η ΕΟΟ έχει έδρα την Αττική και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Διοργανώνει σε ετήσια βάση Πανελλήνιους διαγωνισμούς και εκθέσεις για τα πουλιά συντροφιάς, συμμετέχει σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς & Διεθνείς διαγωνισμούς και έχει την τύχη να αναδείξει αρκετούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Όνειρο και στόχος είναι η εξάπλωση της ορνιθολογικής κουλτούρας στην Ελλάδα, η ανάδειξη Ομοσπονδιακών και Διεθνών κριτών και η διοργάνωση στην Ελλάδα για πρώτη φορά ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Εχει ήδη αναδείξει απο το 2012 τον 1ο της Διεθνή κριτή το Σπύρο Καλαμαρά που είναι μέλος του ΣΦΩΠ, και απο το 2014 τον 2ο της Διεθνή κριτή.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία, είναι απο τις 23 Μαίου 2009 η πρώτη Ελληνική Ομοσπονδία που έγινε μέλος (με απόλυτη πλειοψηφία στο ετήσιο συνέδριο, στη πόλη Ovifat του Βελγίου) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΕ (Entente Europenne d’Aviculture et de Cuniculture European) στο τομέα των πουλιών (Section Birds).

69 / 100
(Επισκέψεις 50 , Σήμερα 1 )